Science

Analyse der Eutergesundheit in Zusammenhang mit dem Antibiotika­verbrauch in Schweizer Milchvieh­betrieben

F. Nägele1, V.B. Pucken1, M. Bodmer1, S. Schouwey1, G. Schüpbach-Regula2, L.P. Carmo2
1Wiederkäuerklinik, Vetsuisse-Fakultät, Universität Bern, 2Veterinary Public Health Institut (VPHI), Vetsuisse-Fakultät, Universität Bern

Download full text:

PDF, Full Text (519 KB)
Abstracts: English - Deutsch - Français - Italiano

English

Analysis of udder health in relation to antimicrobial usage in Swiss dairy farms

In Switzerland, standards for milk quality are high. This requires a high level of udder health in dairy cows. Previous studies have shown that mastitis and antibiotic dry cow treatments are the most common causes of antimicrobial consumption in dairy cows. This raises the question of whether a high use of antibiotics is necessary to maintain good udder health. The aim of this study was to analyze the relationship between udder health and antimicrobial usage in Swiss dairy farms. A total of 84 participating farms were evaluated over a period of 18 months. Udder health was assessed using the yield corrected bulk milk somatic cell count from the monthly milk yield data and the number of lactating cows over 150’000 cells/ml per month. Data on antimicrobial consumption were also collected on a monthly basis. In a hierarchical regression model, a significant association between udder health and intramammary antibiotics used during lactation was found. The month of Measurement of the Somatic Cell Count and the veterinarian also had a statistically significant influence on udder health. The consumption of antibiotics for dry cow treatments was not associated with udder health. Antibiotics administered systemically and the production label of the farms was also not statistically associated with udder health in our models. The study was able to show that good udder health is possible with low antimicrobial usage.

Keywords: Antibiotics, dairy cows, drying off antibiotics, treatment incidence, veterinarian, yield corrected bulk milk

Deutsch

Analyse der Eutergesundheit in Zusammenhang mit dem Antibiotika­verbrauch in Schweizer Milchvieh­betrieben

In der Schweiz werden hohe Anforderungen an die Milchqualität und damit auch an die Eutergesundheit in Milchviehbetrieben gestellt. In bisherigen Studien konnte gezeigt werden, dass Eutererkrankungen und das antibiotische Trockenstellen die häufigste Ursache für Antibiotika-Behandlungen bei Milchkühen sind. Deshalb stellte sich die Frage, ob ein hoher Einsatz von Antibiotika für den Erhalt der guten Eutergesundheit notwendig ist. Ziel dieser Studie war es, den Zusammenhang zwischen der Eutergesundheit und dem Antibiotikaverbrauch zu analysieren. Die Eutergesundheit wurde mit der theoretischen Tankzellzahl aus den monatlichen Milchleistungsdaten der Milchprüfung und der Anzahl der Tiere über 150‘000 Zellen/ml pro Monat beurteilt. Daten zum Antibiotikaverbrauch wurden ebenfalls auf monatlicher Basis erfasst, wobei insgesamt Daten von 84 Betrieben über einen Zeitraum von 18 Monaten ausgewertet werden konnten. In einem hierarchischen Regressionsmodell konnte ein signifikanter Zusammenhang zwischen der Eutergesundheit und den intramammär verabreichten Antibiotika während der Laktation festgestellt werden. Sowie der Monat der Probewägung, als auch der betreuende Tierarzt hatten ebenfalls einen signifikanten Einfluss auf die Eutergesundheit. Die Menge der verbrauchten antibiotischen Präparate für die Trockenstellphase wies keinen Zusammenhang mit der Eutergesundheit in den Betrieben auf. Ebenfalls nicht signifikant waren systemisch verabreichte Antibiotika und das Produk­tionslabel der Betriebe. Die Studie konnte zeigen, dass eine gute Eutergesundheit auch mit einem geringen Antibiotikaeinsatz möglich ist.

Schlüsselwörter: Antibiotika, antibiotisches Trockenstellen, Behandlungsinzidenz, Milchkühe, theoretische Tankzellzahl, Tierarzt

Français

Analyse de la santé de la mamelle et relation avec l’emploi d’antibiotiques dans des exploitations laitières

En Suisse, les exigences en matière de qualité du lait et, partant, de la santé de la mamelle dans les exploitations laitières sont élevées. Des études antérieures ont montré que les maladies de la mamelle et les tarissements aux antibiotiques sont la principale cause de l’usage d’antibiotiques chez les vaches laitières. Par conséquent, la question s’est posée de savoir si une utilisation importante d’antibiotiques est nécessaire au maintien d’une bonne santé de la mamelle. Le but de cette étude était d’analyser la relation entre la santé de la mamelle et la consommation d’antibiotiques. La santé de la mamelle a été évaluée au moyen du nombre théorique de cellules dans le tank à lait à partir des données du contrôle laitier mensuel et du nombre d’animaux présentant plus de 150 000 cellules/ml par mois. Des données sur la consommation d’antibiotiques ont également été collectées mensuellement. Les données totales de 84 exploitations sur une période de 18 mois ont pu être évaluées. Dans un modèle de régression hiérarchique, une corrélation significative entre la santé de la mamelle et les antibiotiques appliqués en intra mammaires pendant la lactation a été constatée. Le mois de pesée ainsi que le vétérinaire traitant ont également eu un impact significatif sur la santé de la mamelle. La quantité de préparations antibiotiques utilisées pour la phase de tarissement ne correspondait pas à la santé de la mamelle dans les exploitations. Les antibiotiques administrés par voie systémique de même que le label de production des exploitations ne sont pas non plus significatifs. L’étude a montré qu’une bonne santé de la mamelle est possible même avec une faible utilisation d’antibiotiques.

Mots-clés: Antibiotiques, tarissement aux antibiotiques, incidence du traitement, vaches laitières, nombre théorique de cellules dans le tank à lait, vétérinaire

Italiano

Analisi della salute della mammella in relazione al consumo di antibiotici nelle aziende di produzione di latte svizzere

In Svizzera vengono poste elevate esigenze in merito alla qualità del latte e quindi anche alla salute della mammella negli allevamenti di bestiame da latte. Precedenti studi hanno dimostrato che le malattie della mammella e l’uso della terapia antibiotica al momento della messa in asciutta sono la principale causa per un ulteriore trattamento antibiotico nelle vacche da latte. Pertanto, è emersa la questione della necessità di un elevato uso di antibiotici per il mantenimento di una buona salute della mammella. Lo scopo di questo studio era di analizzare la relazione tra salute della mammella e consumo di antibiotici. La salute della mammella è stata valutata con il conteggio teorico delle cellule somatiche dai dati sulle prestazioni del latte del test del latte e il numero di animali aventi oltre 150.000 cellule/ml al mese. Anche i dati sul consumo di antibiotici sono stati raccolti su base mensile, con un totale di 84 aziende valutate su un periodo di 18 mesi. In un modello di regressione gerarchica, si è trovata una relazione significativa tra la salute della mammella e gli antibiotici intramammari somministrati durante l’allattamento. Oltre al mese di pesatura di prova, così come il veterinario hanno avuto un impatto significativo sulla salute della mammella. La quantità di preparati antibiotici utilizzati per la messa in asciutta non era correlata alla salute della mammella nelle aziende. Inoltre, non erano significativi gli antibiotici somministrati per via sistemica e l’etichetta di produzione delle aziende. Lo studio ha dimostrato che una buona salute della mammella è possibile anche con un basso uso di antibiotici.

Parole chiavi: Antibiotici, antibiotici durante la messa in asciutta, incidenza del trattamento, vacche da latte, numero teorico di cellule somatiche, veterinario